Lángos


Lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (felére daraliszt, sima liszt),
  • 2 db tojás nagyságú burgonya,
  • 1 dkg só,
  • 3 dk élesztő,
  • 1 dl tej,
  • 1 db tojás,
  • 1 kávéskanál vaj,
  • 1 csipet cukor,
  • reszelt sajt,
  • fokhagyma vagy ketchup.

Elkészítés:

A burgonyát héjába sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón átpasszírozzuk. Az élesztőt a tojással, a vajjal, a csipet cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszthez beletesszük a csipet (1 dkg) sót, majd a burgonyát és a felfuttatott tejet a többi tartozékokkal. Kalácstésztává dolgozzuk ki, majd kelni hagyjuk fél órát, majd egy tojásnál nagyobb cipókra osztjuk és ezeket lisztezett deszkára rakva még egy rövid ideig kelesztjük. Közben a serpenyőben olajat hevítünk. A deszkán megkelt cipókat kézzel kisebb palacsinta formájúra széthúzzuk és a forró, bő olajban kisütjük. A forró olajban a tészta nagy hólyagokat vet, barnás aranysárgára sül. A kész lángost fogóval kivesszük, és hagyjuk lecsepegni az olajtól. Forrón tálaljuk, sót külön adunk hozzá mindenki tetszése szerint. Fokhagymával, reszelt sajttal, ketchuppal kínáljuk. A gyerekeknek lekvárral is tálalhatjuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,981 Kategória: » Tészták


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: