Hozzávalók:
1 csirkemáj
póré-, vagy zöldhagyma
kapor
fehérbor
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Olívaolajat teszünk egy serpenyőbe, megfonnyasztjuk rajta a karikákra vágott hagymát.
Felöntjük a borral, beletesszük a májat.
Kaporral és borssal fűszerezzük, fedő alatt pároljuk.
A végén sózzuk.
Hozzávalók (10 személyre):
Csontozott csülök 3 kg
Lapocka 1,5 kg
Oldalas 1,5 kg
Füstölt, lángolt kolbász 1 kg
Savanyú káposzta 3 kg
Vöröshagyma 1,5 kg
Fokhagyma 10 dkg
Só, bors, babérlevél, bazsalikom
Elkészítése:
A csülköt, lapockát közepes darabokra vágjuk. Az oldalast kisebb kockákra, a kolbászt 2-3 cm-es karikákra. A kikent bográcsba zsírjára sütjük a húsokat.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
reszelt narancshéj
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
fahéj
5 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
10 dkg
1 dl tejszín
szőlő
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat. Egy másik tálban pedig az olvasztott margarint, a tojást és a tejszínt.
Hozzávalók:
1,20 kg csirke,
12 dkg rizs,
3 db tojás,
1 csomó zöldpetrezselyem,
25 dkg szőlőszem,
5 cl étolaj,
2 dl must,
törött bors, só
Elkészítése:
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és jól összekeverjük.
Hozzávalók:
fél kg szőlő,
2 alma,
5 dkg. darált dió,
1 evőkanál citromlé,
fél dl desszertbor,
5 szem érett szilva,
2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A szőlőt megmosom és egy mély tálba teszem. A diót megőrlöm és összekeverem a porcukorral.