Tűzoltó szelet


Tűzoltó szelet

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1cs vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg margarin
  • 1 tojás

Krémhez:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • csipet fahéj
  • víz

A morzsához:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg margarin
  • 1 kk őrölt fahéj

Tetejére:

  • 4 dl tejszínhab

 

 

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk.
A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez adjunk annyi vizet, hogy a térfogata 8 dl legyen) a cukorral együtt, majd felfőzzük. Még forrón a meggy tetejére öntjük a krémet. A morzsás réteg hozzávalóit összedolgozzuk és a krém tetején eloszlatjuk. Lassú tűznél tűpróbáig sütjük. A tejszínből vagy tejből és tejszínhabporból 4 dl tejszínhabot készítünk és ezt a kihűlt sütemény tetejére kenjük egyenletesen. A tetejét villával megcsíkozzuk és módjával fahéjat szórunk rá.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. november 9. Szerkesztette: Katona Annamária
Nézettség: 5,036
Következő cikk: Karácsonyi étkezés


   








Megjegyzések

Katona Annamária
csütörtök, 2012. november 22. 20:58
Isteni lett, épp most csináltam meg : P

Annyi még, hogy picit több liszt kell hozzá, hogy jobban összeálljon a tészta, valamint én nem öntöttem rá az összes pudingot, figyelni kell az arányokat.
Schultz Jenő
vasárnap, 2012. november 25. 22:14
Nagyon erős akarat kell hozzá,hogyha az ember egyet megkóstol,hogy ne egyen többet :P Így sajnos mire az ember észbekap...már nincs is egy morzsa sem :) Nagyon finom és eteti magát :)
Katona Annamária
vasárnap, 2012. november 25. 22:16
Pedig 3 dobozzal vittem... :-)))
Lázár János
vasárnap, 2013. február 3. 21:03
Anna ha legközelebb csinálsz ilyen sütemény kérek én is.:P
Lázár János
szerda, 2013. február 13. 11:20
Megcsinálta édesanyám és nagyon finom lett egy nagy puszi arra gyönyörű arcodra.
Katona Annamária
szerda, 2013. február 13. 13:18
Jól van, örülök : )



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: