Kalotaszegi savanyúleves


Kalotaszegi savanyúleves

Hozzávalók 4-5 főre: 50 dkg sertéscomb, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, tárkonyecet, 1 csokor petrezselyem levél, só, bors, ecet vagy citromlé

 

Elkészítése: a húst 2 liter hideg, sós vízben feltesszük főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított répaféléket meg a vöröshagymát, majd a levest fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, kiszedjük és apró kockákra felvágjuk, a levest pedig átszűrjük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, adunk hozzá egy merőkanállal a forró levesből, és azzal is jól elkeverjük. A levest behabarjuk, sóval és borssal utánaízesítjük, és ízlés szerint ecettel vagy citromlével savanyítjuk. Visszatesszük a felkockázott zöldséget meg a húst, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és házi parasztkenyérrel tálaljuk..


Szerkesztés dátuma: szerda, 2013. január 16. Szerkesztette: Katona Annamária
Nézettség: 4,165
Következő cikk: Karácsonyi étkezés

Forrás:
aledakonyhaja.blogspot.ro


   








Megjegyzések

Kálmán Adél
vasárnap, 2013. március 10. 11:40
Tisztelt Katona Annamária ! A kalotaszegi savanyúleves képét nem kérte el tőlem, a nickemet a képről levágta és az én beleegyezésem nélkül használta. Kérem azonnal távolítsa el vagy tegye ki a linket ami a kép eredetéhez utal. aledakonyhaja.blogspot.ro/2012/09/kalotaszegi-savanyuleves.html Köszönöm. Kálmán Adél.
Katona Annamária
vasárnap, 2013. március 10. 12:27
Kedves Adél!

Ezt a receptet nem az Ön oldaláról vettem forrásként, a képet egyszerűen a google képek között találtam. De ahogy nálunk szokás, bejelölöm az Ön oldalát forrásnak.
kedd, 2015. december 8. 15:43
Nagyon úgy érezem: igen kedvemre való ez a leves, ki fogom próbálni! Ha előjön az az ízérzet, amit olvasása közben éreztem, akkor sikerült a próbálkozásom. Kösssz....



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: