Hozzávalók 4-5 főre: 50 dkg sertéscomb, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, tárkonyecet, 1 csokor petrezselyem levél, só, bors, ecet vagy citromlé
Elkészítése: a húst 2 liter hideg, sós vízben feltesszük főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított répaféléket meg a vöröshagymát, majd a levest fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, kiszedjük és apró kockákra felvágjuk, a levest pedig átszűrjük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, adunk hozzá egy merőkanállal a forró levesből, és azzal is jól elkeverjük. A levest behabarjuk, sóval és borssal utánaízesítjük, és ízlés szerint ecettel vagy citromlével savanyítjuk. Visszatesszük a felkockázott zöldséget meg a húst, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és házi parasztkenyérrel tálaljuk..
Ezt a receptet nem az Ön oldaláról vettem forrásként, a képet egyszerűen a google képek között találtam. De ahogy nálunk szokás, bejelölöm az Ön oldalát forrásnak.