Szokásos adagok


Szokásos adagok

A legtöbb szakácskönyvben – ha külön nem írják – az adagokat négy személyre (felnőtt) adják meg. Követem ezt a hagyományt: ha külön nem említem, én is négy személyre, (ami nagyjából elegendő egy felnőtt és két egészséges étvágyú ifjú számára) adom meg a mennyiségeket.

Általában a szokásos (nem menzai, otthoni) adagok egy személyre:

  • Leves - kész - 2-2,5 dl - 1 tányér vagy csésze
  • Leves-főétel (gulyás, halászlé) - kész - 3,5-5 dl - 1 paraszttál
  • Főzelék, mártásos párolt zöldségféle - kész - 2-2,5 dl - 1 tányér
  • Köretek - kész - 1,5-2 dl
  • Hús főételként - nyers - 15-20 dkg
  • Hús feltétként - nyers - 7-10 dkg
  • Hús betétként (levesbe) - nyers - 3-5 dkg
  • Száraztészta - nyers - 6-12 dkg

Szerkesztés dátuma: kedd, 2009. október 6. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,190 Kategória: » Adagok, mértékek


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: