Miért egészséges a sajt?


Miért egészséges a sajt?

A kész sajt fő összetevői között találjuk a kazeint, zsírokat, vizet, sót és ásványi anyagokat

A sajt fontos kalcium- és fehérjeforrás. A zsírszegény sajt több fehérjét tartalmaz, mint a zsírdús. Ha a sajtokat zöldségekkel kombináljuk, kioldódik belőlük az A-, a D-, az E- és a K-vitamin.

Az A-vitamin javítja a látást, növeli a légúti fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. Erősíti a csontokat, gyorsítja a növekedést. Egészségesen tartja a hajat a bőrt a fogakat és fogínyt.

A D vitamin és a K a csontokat erősíti. Az E-vitamin lassítja a zsír felszívódását, késlelteti az oxidáció miatt bekövetkező öregedést..

 

Forrás:

www.gasztromanko.hu


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,516 Kategória: » Tejtermékek


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: