Galuska (nokedli)


Galuska (nokedli)

A galuskák a gyúrt tésztáknál lágyabb, rugalmas de nem folyékony tésztából készülnek.

A tésztát forró sós vízbe (vagy a forrásban levő levesbe) szaggatjuk, kanállal, deszkáról késsel, vagy galuskaszaggatóval. A deszkát, galuskaszaggatót célszerű hideg vízzel leöblíteni, és a szaggató eszközt is időnként vízbe mártani, hogy ne ragadjon rá a tészta.

Egyszerre ne túl sok galuskát szaggassunk a vízbe, és időnként keverjük meg, hogy össze ne ragadjon. A nem levesbetétnek szánt galuskát, ha feljött a víz tetejére, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsurgatjuk és forró zsiradékba forgatjuk.

A galuskákat szárítani nem szoktuk, de a kész galuskát lefagyasztani igen. Készen is kaphatók fagyasztott galuskák.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2009. október 6. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,814 Kategória: » Tészták


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: