Medvehagyma


Medvehagyma

Fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. Tavasszal a lombos erdők alját szőnyegként borítják be levelei. (Vigyázzunk: mert látszatra könnyen összetéveszthető levele a gyöngyvirágéval, és a gyöngyvirág levele mérgező.) A medvehagyma rendkívül egészséges: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést. A konyhában sokféleképpen használható: salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, kelt tésztákhoz (töltelékként) jól illik, de készülhet belőle például pesto is.

Tavasszal. (Virágzásig gyűjthető.)

Légmentesen, dobozva zárva, a hűtőben eláll egy hétig.

 

Forrás: www.nosalty.hu


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,472 Kategória: » Zöld fűszerek


   








Megjegyzések

csütörtök, 2013. január 3. 17:41
Levele vagy a földalati része használható.
Mereteiné-Matosics Ágnes
péntek, 2013. március 8. 15:05
A levele fogyasztható.
Haranth Erika Beatrix
péntek, 2013. március 8. 15:28
Én nagyon-nagyon szeretem :)!
Valóban hasonlít a levele a gyöngyvirágéra, viszont az illata nagyon erős fokhagyma illat, nincs hogy összetéveszteni a kettőt :D!

Haranth Erika Beatrix
péntek, 2013. március 8. 15:29
vagy:





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: