Magyar konyha - Befőzés

   

Sós paprikakrém
Zöldségbefőttek
A paprika egyébként nagyon jó C-vitamin forrás, de található benne A-, B- és E-vitamin, valamint magnézium is. Gyulladásgátló, baktérium- és vírusölő. Jót tesz az emésztésnek és serkenti a vérkeringést. Szakértők szerint a rák megelőzésében is segít.
Zakuszka
Zöldségbefőttek
Az Erdélyből származó zakuszka sokak által ismert és kedvelt zöldségkrém, amely kenhető kenyérre, de felhasználhatjuk ételek ízesítésére is. Üveges kiszerelésben az üzletekben is megvásárolható, de még ízletesebb a saját készítésű. Így ráadásul a legfinomabb és legjobb minőségű szezonális alapanyagokat használhatjuk fel a készítéséhez.
Csalamádé télire
Savanyúságok
Hozzávalók (1 db 3,75 l-es üveghez): 1 közepes fej édeskáposzta 4 db közepes répa 6 db fehérpaprika 6 db közepes uborka (nem kígyó, eltenni való) 6 db zöldparadicsom 3 l víz 2 ek fruktóz 3 ek só 1 kk fehérmustármag 1 kk koriandermag 1 babérlevél 1 kk egész feketebors 1,5 kk citromsav celofán nátrium-benzoát Elkészítése: Előkészítjük az üvegeket, összevágjuk ...
Kovászos uborka
Savanyúságok
A nyár egyik legnagyobb ajándéka kétségtelenül a kovászos uborka! Hozzávalók: uborka egy csokor kapor egy szelet kenyér víz só Elkészítése: Kimossuk az üveget, majd előkészítjük az uborkát, vagyis levágjuk a két végét és az oldalát hosszában bevagdossuk három helyen. Az üveg aljába tesszük a megmosott kaprot, belehelyezzük az üvegbe az uborkákat, és szorosan telerakjuk.
Vegyes savanyúság elrakása
Savanyúságok
Vegyes savanyú - 2 liter hideg víz - 2 dl 20%-os ecet - 6 dkg só - 20 dkg kristálycukor - 1 púpos kávéskanál borkén Ezekből elkészítjük a lét, amit az általunk már előre üvegekbe rakott alapanyagokra öntünk. Alapanyag lehet minden amit szeretünk. Pl: karfiol, uborka, gyönygyhagyma, vékony répaszelet, zöldparadicsom, paprika....

55 cikk | 6 / 6 oldal