Különleges almabefőtt


Különleges almabefőtt

Hozzávalók:

  • 1 kg alma,
  • 50 dkg cukor,
  • 2 citrom,
  • 5 dkg mazsola,
  • 1 tk. ánizsmag

Elkészítése:

A meghámozott almát cikkekre vágjuk, és néhány percre fonó, citromos vízbe rakjuk. A cukrot 5 dl vízben melybe beletesszük a citromok levét, egynek a héját, a mazsolát és az ánizsmagot - feloldjuk. Az almát ebben a szirupban addig főzzük, amíg egy kissé megpuhul. Üvegekbe rakjuk, a szirupot beforraljuk, kihűtjük, és csak ezután öntjük a gyümölcsre. Az üvegeket lezárjuk, és 6-8 percig gőzöljük.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,473 Kategória: Befőzés » Gyümölcsbefőttek
Előző cikk: Hamis ananászkompót Következő cikk: Mustos almabefőtt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: