Reszelt alma télire Amanda módra


Reszelt alma télire Amanda módra

Téli almából szokás készíteni, gondolom, ismered. Ennek hiányában nem érett más fajtából készítem.

Elkészítése:

Meghámozom, lereszelem - a nagy lyukú reszelőn - tálba teszem, meglocsolom citromlével. 1 db 2 l-es üvegre számítva, hozzákeverek 2 késhegynyi szalicilt (nekünk is ez vált be), összekeverem. Letakarva másnapig áll a tálban, néhányszor közben átforgatom.

Szorosan az üvegbe tömködöm. Ha levet engedett, ebben, ha nem, akkor pici vízben feloldok üvegenként 3 szem citrompótlót, ráöntöm. Szalicilos vízbe mártott cellofánnal letakarom az üveget, erre teszem a csavaros tetőt.

Semmi cukor.

Felhasználáskor tésztaszűrőbe teszem, és 1 pohár vízzel leöntöm, hogy kevesebb szalicil maradjon rajta (tudom, a vitaminok és ásványi anyagok - de ezért használok kevés vizet).

(Ugyanígy szoktam eltenni magozott meggyet is)


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 4,113 Kategória: Befőzés » Gyümölcsbefőttek
Előző cikk: Reszelt alma cukor nélkül Következő cikk: Rétesalma


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: