Süteménytöltelék almából


Süteménytöltelék almából

Hozzávalók:

bármilyen fajta alma tetszés szerinti mennyiségben, kilogrammonként: 
  • 1 citrom leve, 
  • 1,5 g nátrium-benzoikum. 
Egyszerűen elkészíthető.

Elkészítése: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, gondosan kicsumázzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk a citrom kicsavart levével, és jól összekeverjük. Csak a frissen kipréselt citromlé alkalmas erre a célra, az Olympos vagy egyéb citromlé nem jó! Rászórjuk a tartósítószert, azzal is összekeverjük, és azonnal kisebb üvegekbe rakjuk színültig. Légmentesen lekötjük, és végleges helyére állítjuk. Nem kell kigőzölni.

Megjegyzés: Még a hűtőszekrényben sem áll el felbontás után, ezért akkora üvegekbe tanácsos tölteni, amennyi egyszerre elfogy. Tölthetünk vele rétest vagy pitét, készíthetünk belőle almatortát. Felhasználáskor tetszés szerint édesítjük. A levét is felhasználhatjuk kevés zsemlemorzsa vagy édes süteménymorzsa hozzáadásával, vagy leszűrve, üdítőitalnak, turmixnak, de készíthetünk belőle almakrémlevest vagy almamártást főtt hús mellé. A kiskerttulajdonosok így tartósíthatják legjobban a nem túl jó minőségű almát.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,085 Kategória: Befőzés » Gyümölcsbefőttek
Előző cikk: Rétesbe való alma 2. Következő cikk: Szőlőbefőtt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: