Szőlőbefőtt


Szőlőbefőtt

Hozzávalók:

  • 1 kg leszemezett szőlő

A sziruphoz:

  • 25-30 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • 1-2 db szegfűszeg
  • 1 késhegyni citromsav vagy 1 evőkanál almaecet

Elkészítés:

A szép nagyszemű, keményhéjú fehér vagy piros szőlőt

megmossuk, majd leszemezzük. Kiforrázott üvegekbe rakjuk.

A sziruphoz a cukrot feloldjuk a vízben, beletesszük az ízesítőket, felforraljuk. A szőlőre öntjük forrón, lezárjuk csavaros tetővel, majd 4-5 percig gőzöljük, ügyelve arra, hogy a szőlőszemek ne repedjenek fel.

 

Forrás: www.mindmegette.hu


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. október 3. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,451 Kategória: Befőzés » Gyümölcsbefőttek
Előző cikk: Süteménytöltelék almából


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: