Barackíz


Barackíz

Elkészítése:

Készítésénél a kimagozott barackot húsdarálón ledaráljuk, majd minden kiló velőhöz 1 kg cukrot számítunk, amiket állandó keverés mellett sűrűre főzünk.

A darálást kajszi- és őszibarackíz készítésénél is alkalmazhatjuk. Nagyon finom lesz az őszibarackíz, ha minden kilóhoz kb. S dkg gyömbért is teszünk.

Sokkal gyorsabban halad a főzés, ha először csak a gyümölcsöt tesszük fel főni, és állandó kavarás mellett hagyjuk besűrűsödni. A cukrot csak a végén adjuk hozzá, és éppen csak felfőzzük vele, így csökken az odaégés veszélye is.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,828 Kategória: Befőzés » Lekvárok
Előző cikk: Barackdzsem Következő cikk: Baracklekvár


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: