Barackdzsem


Barackdzsem

Hozzávalók:

  • 5 kg barack,
  • 2 és 1/4 kg cukor

Elkészítése:

A barackot a forróvizes módszerrel megtisztítjuk, lehéjazzuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Ezután lemérjük. Minden kiló barackra 45 dkg cukrot számítva, kevés vízzel gyöngyöző szirupot főzünk, amit habjától állandóan letisztítunk. Ha a szirup "homokosodni" kezd, beletesszük a barackot, és addig főzzük, míg a habját el nem főtte. Forrón üvegekbe rakjuk, kis ideig hűlni hagyjuk, majd lekötjük, s a forrástól számítva 10 percig gőzöljük.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 3,421 Kategória: Befőzés » Lekvárok
Előző cikk: Almás bodzadzsem Következő cikk: Barackíz


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: