Baracklekvár


Baracklekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg barack,
  • 60 dkg porcukor

Elkészítése:

A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy email, vagy cserép-lábosba rakjuk. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen! Leborítjuk, és másnapig hűvös helyen állni hagyjuk. Másnap folytonos keverés közt megfőzzük. Addig főzzük, amíg a tányérpróba sima lesz és megkocsonyásodik. Üvegekbe rakjuk és lekötjük. Hűvös helyen tároljuk.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 3,475 Kategória: Befőzés » Lekvárok
Előző cikk: Barackíz Következő cikk: Bodzadzsem


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: