Cukorban főtt barack


Cukorban főtt barack

(múlt század eleji recept)

Elkészítése:

Egy kiló cukrot mártsunk meg vízbe s tegyük lábasba; főzzük fel; ha felfőtt, azonnal tegyünk bele egy teljes tányér meghámozott és kétfelé vágott őszi- vagy kajszin-barackot. Kavarjuk meg, fedjük be, vegyük el a tűztől, s ha fedő alatt kihűlt, szedjük ki a léből a barackot lyukas kanállal. A meghígult cukros levet főzzük fel újra egészen addig, amíg megint teljesen sűrű lett. Ekkor a barackot rakjuk üvegbe, és a sűrű cukros levét öntsük reá. Az üveg száját kössük be szorosan hólyaggal s főzzük ki gőzben.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,771 Kategória: Befőzés » Lekvárok
Előző cikk: Csipkebogyólekvár Következő cikk: Eperlekvár


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: