Bodzalekvár


Bodzalekvár

A bodzát, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, így a bogyók lepattannak, nem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila. Befőzésre csak a fabodza gyümölcse jó

! 80 deka cukorból, 2 deci vízből, 10 gramm citromsavból szirupot főzünk. 1 kiló érett bodzabogyót állandóan kevergetve a szirupban addig főzzük, amíg összetöppedni, sűrűsödni nem kezd. Üvegekbe töltjük, a tetejére egy kevés tartósítószert szórunk, lekötjük, és 24 órára szárazgőzbe rakjuk.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,919 Kategória: Befőzés » Lekvárok
Előző cikk: Bodzadzsem Következő cikk: Csipkebogyó lekvár


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: