Szilvalekvár


Szilvalekvár

A szilvát megmossuk és kimagozzuk.

1 kg magozott szilvához 30 dkg cukrot teszünk. A szilvát kis tűzön sokáig főzzük, addig amíg jó sűrű nem lesz és a kanál meg nem áll benne! Az utolsó egy órában tesszük hozzá a cukrot.

Ha kész, akkor az előre odakészített tiszta dunsztosüvegekbe töltjük és egy kis szalicillal a tetejét megszórjuk és tiszta, hibátlan kupakkal lezárjuk és száraz dunsztba tesszük, addig amíg ki nem hűl. Ez kb 2 nap.

1 kg szilva és 30 dkg cukorból kb 2 üveg szilva lesz!



Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. szeptember 18. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,021 Kategória: Befőzés » Lekvárok
Előző cikk: Ribiszkedzsem


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: