Kávés-kardamomos fügelekvár


Kávés-kardamomos fügelekvár

Hozzávalók:

  • 600 g füge
  • 150 ml espresso
  • 125 g nádcukor
  • ¼ tk tört kardamommag
  • ½ tk vaníliapaszta
  • 1 db babérlevél

Elkészítés:

A fügét óvatosan megmossuk, levágjuk a szárát, majd apró kockákra vágjuk.

Egy edényben elkeverjük a kávét és a cukrot, felfőzzük, aztán hozzáadjuk a darabolt fügét, a vaníliát, a kardamomot és a babérlevelet. Állandó kevergetés mellett közepes tűzön sűrűre főzzük a lekvárt nagyjából ½ óra alatt. Ha elég sűrű, kivesszük a babérlevelet és kis üvegekbe töltjük.

 

Forrás: www.makkakonyha.com

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. október 3. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,570 Kategória: Befőzés » Lekvárok
Előző cikk: Fügelekvár Következő cikk: Kiwis almalekvár mézzel


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: