Csipkebogyó lekvár


Csipkebogyó lekvár

Hozzávalók:

  • kb. 4 db 2,5 dl-es üveghez:
  • 80 dkg csipkebogyó (nem túl érett)
  • 80 dkg zselírozó cukor
  • 1 cirom leve
  • 4 dkg frissen reszelt gyömbér

Elkészítés:

A csipkebogyót megtisztítjuk, megmossuk, kettévágjuk, magjait kiszedjük. Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni.

Még egyszer megmossuk a csipkebogyót, lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Kb. 45 percig puhára főzzük. A csipkebogyót a vízzel együtt egy szitán átpasszírozzuk (kb. 80 dkg gyümölcsmasszára van szükség). A masszát elkeverjük a zselírozó cukorral (ugyanannyi cukrot vegyünk, ahány dkg a gyümölcspép). Beleöntjük a citromlevet, a gyömbért. Kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatjuk. A habját leszedjük. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, kb. 5 percre fejtetőre fordítjuk, és hűvös helyentálaljuk.

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. október 3. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,998 Kategória: Befőzés » Lekvárok
Előző cikk: Bodzalekvár Következő cikk: Csipkebogyólekvár


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: