Málnaszörp


Málnaszörp

Hozzávalók:

  • 2,5 kg érett málna,
  • 1 kg kristálycukor,
  • kevés szalicil

Elkészítés:

A megmosott málnát üvegtálba tesszük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, jól elkeverjük, majd 2-4 órán át állni hagyjuk. Ez alatt a málna levet ereszt, és kendőn leszűrhetjük vagy átpasszírozhatjuk, majd üvegekbe töltjük. Az üvegben lévő szörp tetejére egy késhegynyi szalicilt tegyünk, és jó szorosan, légmentesen zárjuk le.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2009. október 9. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,219 Kategória: Befőzés » Szörpök
Előző cikk: Málna- és ribiszkeszörp Következő cikk: Mentaszörp


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: