Csipkebogyószörp


Csipkebogyószörp

Hozzávalók:

  • 1 kg csipkebogyó,
  • 4 liter víz,
  • 1-1,5 kg kristálycukor,
  • 10 g citromsav/liter

A dér csípett csipkebogyót megmossuk, összezúzzuk, húsdarálón ledaráljuk, majd 3 liter meleg vizet öntünk rá, és másnapig állni hagyjuk, közben néha megkeverjük. Másnap a levet ismét kipréseljük, majd a visszamaradt gyümölcshúsra egy liter meleg vizet teszünk, és másnapig állni hagyjuk. Ezt követően ismételten kipréseljük, és egyesítjük a leveket (leszűrjük). A léhez cukrot és citromsavat adunk. Az elkészített szörp minden kilogrammjához 0,5 g szalicilt vagy 1 g nátrium-benzoátot oldunk.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2009. október 9. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,849 Kategória: Befőzés » Szörpök
Előző cikk: Bodzaszörp-Bodzadzsem Következő cikk: Egresszörp


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: