Egresszörp


Egresszörp

Hozzávalók:

  • egres, 
  • kristálycukor, 
  • mazsola, 
  • citrom, 
  • citromlé, 
  • tartósítószer (nátrium-benzoát).

Elkészítés:

A megmosott egres kocsányát ollóval levágjuk. A gyümölcsöt egy nagy tálba szórjuk, megmérjük és kissé összenyomkodjuk. Minden kiló egreshez 40 deka cukrot, 7 deka megmosott mazsolát és 1 kis, felszeletelt citromot adunk. Egy kevés citromlevet meg késhegynyi nátrium-benzoátot keverünk bele. Néhány órára hűvös helyre tesszük és időnként megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Ezután a levét leszűrjük, üvegbe töltjük, lekötjük és a végleges helyére rakjuk. A mazsolától nemcsak nagyszerű muskotályos íze, de szép színe is lesz.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,913 Kategória: Befőzés » Szörpök
Előző cikk: Csipkebogyószörp Következő cikk: Feketeribizli-szörp


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: