Levendula szörp


Levendula szörp

Kerti partira vodkával, szódával felnyomva, jégkockával ajánlom.

Hozzávalók:

  • 6 bögre cukor
  • 6 (lehetőleg kezeletlen) citrom héja, vékonyan lehántva és a leve kifacsarva
  • 2 bögre víz
  • 2 bögre levendulavirág

Elkészítése:

A cukrot, a citromhéjat (vigyázzatok, a fehér része ne kerüljön bele) a citromlevet és a vizet egy lábasban felforraltam. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, beleszórtam a levendulavirágokat, elzártam alatta a lángot és lefedve pihenni hagytam.

Néhány óra múlva átszűrtem, egyet forraltam rajta, azon melegében üvegbe töltöttem és száraz-dunsztba dugtam (hungarocell láda, és alapos bebugyolálás).

Apropó, a címben idézett filmet nem tudná valaki kölcsönadni? Egy kis szörpöt szívesen felajánlanék érte cserébe.

Forrás:
http://innbrooklyn.wordpress.com/2010/04/18/how-very-cordial/


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 4,171 Kategória: Befőzés » Szörpök
Előző cikk: Feketeribizli-szörp Következő cikk: Málna- és ribiszkeszörp


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: