Magyar konyha - Befőzés - Zöldségbefőttek

   

Kápia paprika-padlizsánpüré
Hozzávalók: 3 közepes méretű piros kápia paprika (kb. 35-40 dkg) 2-3 kisebb padlizsán (kb. 65-70 dkg) 2 nagyobbacska paradicsom (kb. 25 dkg) 1 evőkanál paradicsompüré 1 kisebb fej lilahagyma 1 dundi gerezd fokhagyma 1/4 teáskanál cayenne bors 2 teáskanál méz 1 evőkanál olívaolaj kevés balzsamecet (kb.
Padlizsánkrém télire
Hozzávalók: 4 nagy padlizsán 6 kápia paprika 1 dl olívaolaj 2 ek citromlé ½ kk asafoetida ½ kk frissen őrölt feketebors 1 nagy paradicsom só Elkészítése: A vaslapot a gázrózsára helyeztem, amikor felforrósodott, ráraktam a padlizsánokat. Időnként megfordítottam őket, és kb. 15-20 perc alatt puhára sütöttem. Akkor jó, ha a héja már feketés, a belseje pedig puha.
Paradicsomlé befőzés
Nem tartalmaz semmilyen tartósítószert vagy ízesítőt, felhasználásnál úgy fűszerezzük, ahogy akarjuk. Hozzávalók: paradicsom kevés étolaj Elkészítése: Először elkészítjük az üvegeket, azaz tisztára mossuk a tetőkkel együtt, majd lecsöpögtetjük. Ezután alaposan megmossuk a paradicsomokat is. Fogunk egy reszelőt és egy tálat, és elkezdjük lereszelni a paradicsomokat.
Sós paprikakrém
A paprika egyébként nagyon jó C-vitamin forrás, de található benne A-, B- és E-vitamin, valamint magnézium is. Gyulladásgátló, baktérium- és vírusölő. Jót tesz az emésztésnek és serkenti a vérkeringést. Szakértők szerint a rák megelőzésében is segít.
Zakuszka
Az Erdélyből származó zakuszka sokak által ismert és kedvelt zöldségkrém, amely kenhető kenyérre, de felhasználhatjuk ételek ízesítésére is. Üveges kiszerelésben az üzletekben is megvásárolható, de még ízletesebb a saját készítésű. Így ráadásul a legfinomabb és legjobb minőségű szezonális alapanyagokat használhatjuk fel a készítéséhez.

5 cikk | 1 / 1 oldal