Kápia paprika-padlizsánpüré


Kápia paprika-padlizsánpüré

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű piros kápia paprika (kb. 35-40 dkg)
  • 2-3 kisebb padlizsán (kb. 65-70 dkg)
  • 2 nagyobbacska paradicsom (kb. 25 dkg)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 dundi gerezd fokhagyma
  • 1/4 teáskanál cayenne bors
  • 2 teáskanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kevés balzsamecet (kb. 1 szűk evőkanálnyi)
  • só, bors, oregáno - ízlés szerint

Elkészítés:

A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. A hagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Olívaolajon épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már hozzá is adom a paradicsomokat, aztán a paradicsompürét. Sózom, hozzáadom a többi fűszert, a mézet. Kb. 5 perc alatt összepárolom. A sült padlizsánokat és paprikákat meghámozom. A paprikát érdemes kicsit nejlonzacskóba tenni, így könnyebben lejön a héja. Mindkét zöldséget feldarabolom (a paprikáknak természetesen a magházát is eltávolítom). Egy nagyobb keverőtálba halmozom a zöldségeket, hozzáadom már langyosra hűlt paradicsomos keveréket, a kevés balzsamecetet. Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, még fűszerezem. Tálra halmozom, lehűtöm.

Megjegyzés:

Ebből a mennyiségből egy nagyobb társaságot vendégül lehet látni, de jól záródó üvegben, dobozban hűtőszekrényben napokig tárolható. Kitűnő szendvicskrém. Friss paprikával, paradicsommal, olajbogyóval nagyon finom, de köretnek, akár húsok mellé is remek!


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. október 30. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,823 Kategória: Befőzés » Zöldségbefőttek
Következő cikk: Padlizsánkrém télire

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: