Az elhízás okai (videó)


Az elhízás okai (videó)

A civilizált országokban az elhízás egyre súlyosabb problémákat okoz, mondhatni népbetegséggé vált, néhány egyszerű módszerrel visszaállíthatjuk testünk egészségét minden tekintetben.

Az elhízás okai

Alapvetően általában azt gondolják, hogy az elhízás oka a fokozott kalóriabevitel. Ez részben igaz is, de önmagában még nem elég ahhoz, hogy nagymértékű legyen az elhízás. A sok kalória nem mindig csak azt jelenti, hogy többet viszünk be, hanem azt is, hogy minőségileg rosszabbat. A megfelelő, jó tápanyagokból sokkal kevesebbet eszünk, mint kellene, és úgynevezett savasító, romboló, felesleges anyagokból viszont nagyon sokat.

Mik lehetnek ezek a káros anyagok

A káros E betűs anyagokra, a tartósítószerekre, a színezékekre, a különböző adalékanyagokra, amelyek lerakódnak a szervezetben és túlterhelik a kiválasztó rendszerünket. Az adalékanyagok mellett ártunk magunknak még azzal is, hogy nem jó tápanyagokat viszünk be, pl. a túlzott húsbevitel, sok fehérliszt, illetve az óriási mennyiségben fogyasztott cukrok, amelyek mind méreganyagként képesek lerakódni. Ugyanakkor nem viszünk be olyan tápanyagokat, amelyek segítenék ezeknek a kiürülését, pl. nem viszünk be kellő mennyiségű rostot, vitaminokat, ásványi anyagokat.

Az elhízás egyik fő oka

Minden embernek van egy alapvető takarító-mechanizmusa, amellyel megpróbál megszabadulni a méreganyagoktól, de ha túlterheljük ezt a takarító-mechanizmust, akkor egy idő után ezek le fognak rakódni a szervezetben. Tudnunk kell, hogy ezek a méreganyagok mindig savak formájában raktározódnak el, melyeket megpróbál az ember zsírsejtekbe zárva eltenni, hogy ne okozzanak nagy károkat. A elhízás egyik fő oka ez, tehát az első lépés, hogy kitakarítjuk a szervezetünket, amellyel megszabadítjuk magunkat azoktól a méreganyagoktól, amelyek felborítják az anyagcserénket és túlsúlyhoz vezetnek.

A léböjt kúra

A kis takarításokat apróbb diétákkal, különböző teákkal lehet végezni, nagytakarítani viszont csakis alaposan érdemes, erre legalkalmasabb a léböjt kúra. Ha léböjtölünk, akkor gyakorlatilag nem fogyókúrázunk, bár az eredmény fogyáshoz is fog vezetni, hanem alapvetően a méregtelenítés a cél: azokat a salakanyagokat, amelyek miatt elsavasodott a szervezetünk, kiürítsük és ezáltal tehermentesítsük az anyagcserénket. Az egyensúly helyreálltával a testsúlyunk is normalizálódni fog.

Ha elindítjuk ezt a folyamatot, utána a szervezetünk tudja, hogyan kell működnie, és egy idő után vissza fog állni a normál súly. Természetesen nem lehet ott folytatni, ahol az ember elkezdte, tehát egy ilyen tisztító-kúra után érdemes életmódot is váltani, amire a léböjt nagyon alkalmas. A léböjt egy 6-9 napos elvonulást jelent, amikor az ember kicsit átalakíthatja a gondolkodásmódját, megtanulhat olyan technikákat, amellyel később jól tudja folytatni, hogy segítse a szervezetét abban, hogy beálljon a harmónia és a normál testsúly.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. március 11. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,340 Kategória: Gyógynövények » Egészség ABC
Előző cikk: Az asztrológia szerepe (videó) Következő cikk: Az elvonulás (videó)


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: