Kinek ajánlható a böjtölés? (videó)


Kinek ajánlható a böjtölés? (videó)

A szervezetünkben felhalmozódó salak- és méreganyagokat, a lerakódott savakat érdemes rendszeresen kiüríteni, melynek egyik legjobb módja a léböjt-kúra.

Kiknek ajánlható

Pubertáskor után, tehát amikor már kifejlődött a szervezet és nincs növekedésben, onnantól kezdve bárkinek ajánlható, aki meg akarja előzni a komolyabb betegségeket, illetve szeretné karbantartani a szervezetét és hosszan megőrizni az egészségét. Fontos hangsúlyozni, hogy léböjt-kúrát, tehát három napnál hosszabb méregtelenítést csak szakember felügyeletével szabad végezni. Fontos tudni, hogy milyen szabályai vannak a böjtölésnek, milyen esetekben szabad, illetve nem szabad böjtölni, mindig kérjük ki szakértő vagy orvos tanácsát.

Mi gyógyítható léböjttel

Nagyon sok olyan betegség van, ami léböjttel gyógyítható vagy javítható. Ilyenek a gyulladásos betegségek, a reumatikus problémák, emésztési problémák, fejfájás, krónikus fáradékonyság. Tulajdonképpen az ellenjavallatok kivételével felsorolható az összes kórállapot.

Ellenjavallatok

A daganatos betegségek, a kóros soványság vagy fogyás, pajzsmirigy-túlműködés, tuberkolózis, és a cukorbetegség inzulinnal kezelt változata, amikor nem szabad böjtölni. Várandós kismamáknak és szoptatós anyukáknak sem szabad böjtölni, ilyenkor ugye a gyerek felépítése a cél, nem jó méreganyagokat előhozni a szervezetből.

Hogyan zajlik a méregtelenítés

A szervezet, mivel nem kap kívülről tápanyagot, csak leveket viszünk be, elkezdi lebontani a mérgező, a káros, majd a haszontalan dolgokat, és csak nagyon hosszú éhezés után kezd el a szervezet hozzányúlni a számunkra valóban fontos dolgokhoz. Ez nem az jelenti, hogy el fogunk gyengülni, hogy leépül az izomzatunk, hanem a lerakódott káros anyagok fognak csupán kiürülni a szervezetből.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. március 11. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,488 Kategória: Gyógynövények » Egészség ABC
Előző cikk: Hogyan zajlik egy léböjt kúra? (videó) Következő cikk: Laborlelet értelmezése - Gyulladási fehérjék


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: