Mozgás és pihenés (videó)


Mozgás és pihenés (videó)

A böjt az egy elmélyülési időszak. Megnyugszik a test, a lélek és a szellem is. Ezért a mozgás olyan kell legyen, amely segíti mélyre vinni a tudatosságot és támogatja a test méregtelenítését.

Milyen mozgásformát válasszunk?

A böjt során a mozgás elsődleges szerepet kap, de csak olyan mozgásformák javasoltak, amelyek segítik az elmélyülést. Ide tartozik a jóga a lassú vagy kicsi erőteljesebb gyaloglás, de a futás semmiképpen sem. Ajánlott az úszás, szaunázás, ledörzsölések, minden olyasmi, ami segíti a nyirokkeringés és vérkeringés fokozását.

Milyen gyakorisággal, hogyan mozogjunk?

Fontos, hogy mindezt ne vigyük túlzásba. Fontos, hogy a mozgás harmonikus, tudatos legyen, hogy segítse a légzés az adott mozgásformát, tehát a tüdőből kiürülő anyagokat is. Fontos, hogy segítse a nyirokrendszer működését az izomműködés fokozása által, hogy a különböző salakanyagok minél jobban kiürüljenek a szervezetből.

A mozgás egy mély, belső átalakuláshoz kell, hogy vezessen a böjt során. Olyan mozgásformát végezzünk és olyan gyakorisággal, amilyen gyakorisággal a böjtölő azt igényli. Jó a délelőtti és kora délutáni mozgás, esti és kora reggeli nem ajánlott. A délutáni pihenőt sem szabad felcserélni mozgással.

Mit tegyünk még a mozgás mellett?

Fontos az esti kielégítő alvás, hogy kompenzálja a szervezet mozgásigényét, hogy tovább segítse a méregtelenítést az álmok, a tudat méregtelenítése által. Fontos, hogy a pihenés megadja a testnek az elmélyülést. A mozgás és a pihenés kölcsönösen együtt erősen elősegítik a böjt tisztító hatását és hozzásegítik a testet ahhoz, hogy jobban tudjon regenerálódni.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. március 11. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,287 Kategória: Gyógynövények » Egészség ABC
Előző cikk: Mit együnk és igyunk? (videó) Következő cikk: Pozitív változás (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: