Mit együnk és igyunk? (videó)


Mit együnk és igyunk? (videó)

A léböjt étkezési alapeleme a gyümölcslé, a zöldséglé és a gyógytea. Nem mindegy azonban, hogy milyen alapanyagokból állítjuk össze az étrendet, és hogy mikor mit iszunk.

Honnan szerezzük be az alapanyagokat?

Fontos, hogy mindezt olyan helyről szerezzük be, ahol tiszta élelmiszereket tudunk vásárolni, és leginkább hazai élelmiszereket válasszunk. Mindenki olyan gyümölcsökkel böjtöljön, ami hazájában megterem. Ez sokkal jobban elősegíti a szervezetnek az adott rezgésen való tisztulását, illetve sokkal jobban beépül a szervezetbe.

Mikor fogyasszuk ezeket a leveket?

Csak megadott időben fogyasszuk a zöldség- és gyümölcsleveket, hanem csak megadott időben. Pl. reggel egy búzafűlé, délelőtt zöldséglé, délután gyümölcslé fogyasztható.

Milyen gyógyteákat fogyasszunk a böjt során?

Böjt és léböjt során fogyasszunk még gyógyteákat. Fontos, hogy milyen gyógyteát választunk, és ne vigyük túlzásba ezeknek a fogyasztását sem, de a napi folyadékmennyiség, ami a gyógyteákból és a vizekből tevődik össze, az mindenképpen haladja meg a két litert. Ezt előírás ahhoz, hogy a szervezet jól tudjon méregteleníteni. A gyógyteákban fontos, hogy csalán, kukoricabajusz mindenképpen legyen benne. Fontos a tüdőfű, a nyugtató hatású kamilla, este pedig citromfű teát érdemes inni, hogy a szervezetünk megfelelően tudjon pihenni. Egy nap egyféle gyógyteát igyunk, ne keverjük össze ezeket, illetve minden nap másféle gyógyteát válasszunk.

Melyek a legfontosabb zöldségek és gyümölcsök?

A zöldség- és gyümölcslevek összeállításánál fontos az, hogy a fő alapanyag az alma legyen. Az alma segíti a vér tisztulását és sok vitamint tartalmaz. A zöldséglevekben legyen cékla és répa.

Milyen vizet igyunk?

A víz minősége is fontos, nem mindegy, hogy milyen minőséget választunk. Ne legyen szénsavas, lehetőleg legyen forrásvíz, amit különböző pilisi forráshelyekről be lehet szerezni, illetve nagyon jók az energetizált vizek. Magas ásványianyag-tartalmú víz sem ajánlott.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. március 11. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,789 Kategória: Gyógynövények » Egészség ABC
Előző cikk: Laborlelet értelmezése-Cukorháztartás Következő cikk: Mozgás és pihenés (videó)


   Tetszik  
Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: