Az elvonulás (videó)


Az elvonulás (videó)

A böjtölést akár otthoni környezetben is elvégezhetjük - a testi-lelki megújulásnak azonban része az elvonulás is hétköznapjainktól, a kiszakadás a megszokott környezetből.

Szakadjunk ki a megszokott környezetünkből

Ezt a böjtöt olyan környezetben valósítsuk meg, hogy kizárjuk azokat a tényezőket, amelyek valamilyen módon arra kényszerítenek, hogy a mindennapok megszokott életét éljük. Ezért jó az elvonulás.

Vonuljunk el a számítógéptől, az internettől, a tévétől, a mobiltelefontól. A szívünkben ott van mindenki, de távol vagyunk tőlük annak érdekében, hogy saját magunkat tudjuk támogatni ebben a döntésünkben. Ez a döntés azt is jelenti, hogy mikor egy böjtházba bekerülünk, ott támogató emberekkel leszünk körülvéve. Olyanokkal, akiknek hasonló céljaik vannak, pontosan ugyanúgy értik, hogy hogyan is kell böjtölni, tehát így egy lehetőséget adunk magunknak, hogy jobban kihasználjuk a böjtben lévő lehetőségeket.

Ahogy elindul a megtisztulás, előjönnek azok a gondolatok, amelyekhez szükségünk van olyan lehetőségekre, ahol nem csak agyalunk, hanem a gondolatokat le is tudjuk tenni. Erre jók a csoportos beszélgetések, a meditáció, a kreatív foglalkozások és a délutáni pihenők. Ebben a stresszmentes környezetben meg tudjuk hozni azokat a döntéseinket, amelyre a leginkább szükségünk van.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. március 11. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,728 Kategória: Gyógynövények » Egészség ABC
Előző cikk: Az elhízás okai (videó) Következő cikk: Életmód-váltás (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: