Borsikafű


Borsikafű

A legõsíbb fûszernövények egyike. Igen erõs illata miatt az istenek eledelének tartották. Az emésztõ-szervrendszerre gyakorolt fertõtlenítõ hatása régóta ismert. Serkentõszerként is használták.

Felhasználható: bablevesbe, káposztába, lencsébe, krumpliételekbe keverve, uborka- paradi-csomsalátába, majonézbe, sajtmártásba, fûszeres olajat, ecetet készíthetünk belõle.

Gyógyhatása: Szabályozza az emésztést, fokozza az étvágyat, erõsíti a gyomrot. Görcsoldó és felfúvódást gátló hatású. Bélférgesség ellen is jó hatású szer.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. november 29. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,030 Kategória: Gyógynövények » Fűszernövények
Előző cikk: Bors Következő cikk: Borsosmenta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: