Csalán


Csalán

Az egyik legtöbbet használt gyógynövény. Friss, fiatal hajtásait a konyhában felhasználhatjuk zöldségként, salátába, vagy lékészítésre is. A csalán legfontosabb tulajdonságai: a testnedvek és a vér tisztítása, vízhajtás, sejtmûködés általános fokozása. A babhüvelyhez hasonlóan glukokinint tartalmaz. A népi orvoslásban elsõsorban reuma, köszvény, bõr- és hajbetegségek esetén alkalmazzák. Gátolja a tejkiválasztást, ezért szoptató anyukáknak nem ajánlott. Kesztyûvel szedjük. Általában salátának is leforrázva adjuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. november 29. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,436 Kategória: Gyógynövények » Gazok, vagy mégsem?
Előző cikk: Bürök (++++) Következő cikk: Dohány (++)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: