Oliva levél kivonat


Oliva levél kivonat

Egyetlen adag élő olíva levél kivonat meg fogja győzni arról, hogy ez egy különleges anyag. A benne található legerősebb gyógynövény hatóanyag a oleuropein, ami úgy ismert, mint rendkívül erős, természetes baktérium és vírus ellenes anyag.

 

A legegyszerűbb választás az étrendkiegészítőként forgalmazott standardizált kivonat, amit Magyarországon a Swanson választékában kap meg kapszulában. Láttam már folyékony változatot is, de az íze miatt nem tudom jó szívvel ajánlani. Akit nem zavar a bizarr íze, az vehet folyékony, kanalas kiszerelésben is, de ha megnyitotta tartsa hűtőszekrényben.

Akinek van saját olíva fája, akár saját magának is előállíthatja a koncentrátumot. Szedjen egy nagy adag friss levelet. Soha nem szedje le a fának 10%-nál több levelét évente, mert ezzel megölheti a fát. Megmosva tegye egy nagy fazékba és öntse fel vízzel. Addig kell főzni, míg sűrű sziruppá nem áll össze. Külsőleg és belsőleg is alkalmazzák. Mielőtt belsőleg alkalmazza, érdemes orvossal egyeztetni a dolgot, különösen ha gyermeket vár.

 

Akár egy évig is eltartható hűtőszekrényben, de ha fagyasztva tárolja, akkor 3-4 évig


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. január 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,775 Kategória: Gyógynövények » Gyógyreceptúrák
Előző cikk: Mogyoróbor Következő cikk: Õszibarackszirup


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: