A napraforgómag csíra


A napraforgómag csíra

A fogyókúrázók legkedveltebb csírája.

Kellemes ízű, jódtartalmú, vízhajtó hatású. Jótékony hatással van a cukorbetegségekre. Igen sok foszfort, kalciumot, fehérjét és E-vitamint tartalmaz. Az összes aminosavat tartalmazza (30% fehérje), méregtelenítő, tisztító, vízhajtó. Magas a rosttartalma, az egészséges bélflórát táplálja. Magas foszfor- és kalcium-tartalma szükséges az ép fogakhoz, csontokhoz, a zsírok, szénhidrátok emésztéséhez, a szövet és izomtónushoz. Klorofill-tartalma segíti a vér oxigénszállítását. A vas a vörösvértestképzéshez, a réz a vas felhasználáshoz szükséges. A magnézium segíti az izom-, agy- és tüdőszövetek munkáját. A jód a pajzsmirigyhormon alkotórésze, valamint elengedhetetlen az idegsejtek működéséhez.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. április 6. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,548 Kategória: Gyógynövények » Gyógyreceptúrák
Előző cikk: A csipkebogyóból készült por hatékonyabban csökkenti az ízületi fájdalmat, mint a Panadol Következő cikk: A stressz elűzésére citromfű

Forrás:
tudatosvasarlo.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: