Repceméz


Repceméz

Az óriás, sárga repcetáblák a méheket sem hagyják hidegen, azonban a repceméz íze nem igazán kellemes, visszaköszön benne a virág karakteres illata. Folyékonyan nagyon világos színű és napok alatt bekristályosodik.

Alacsony savassága miatt az érzékeny gyomrot is kíméli.

Így használd a konyhában: Apró kristályszerkezete miatt krémméz előállításához használják, és szinte a teljes termelést a sütőipar használja fel. Sajátos íze miatt önmagában ritkán fogyasztják, és általában más, ízletesebb mézekkel házasítják, hogy fogyaszthatóbb legyen.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2010. december 30. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,946 Kategória: Gyógynövények » Méz
Előző cikk: Narancsvirágméz Következő cikk: Selyemfűméz (vagy selyemkóróméz)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: