Levendulaméz


Levendulaméz

Elsősorban Franciaországban ismert mézfajta. Csak olyan területeken termelhető levendula-fajtaméz, ahol nagyméretű levendulamezők találhatók. Magyarországon ritkább, de azért előfordul ez a különleges ízű méz. A levendula jól ismert illata mellett a vanília és a fahéj íze is kiérezhető.

Így használd a konyhában: Mivel ritka mézfajta és ára is borsos, főzéshez nem javasoljuk, fogyasztása elsősorban önmagában nagy élmény: kend vajas-mézes kenyérre, vagy keverd müzlibe, túrókrémbe. Egyszerű, ám igen finom desszert, ha friss gyümölcsöt csorgatunk le vele.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2010. december 30. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,099 Kategória: Gyógynövények » Méz
Előző cikk: Lépes méz Következő cikk: Manukaméz


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: