Rakott savanyú káposzta


Rakott savanyú káposzta

Egy púpos evőkanálnyi zsíron felteszünk személyenként 1-1 marék savanyú káposztát kb. fél óráig fedő alatt párolni. Időközönként kavargatjuk.

Közben a sertéshúst, mely tartalmazzon kövér és színhúst egyaránt, felvágjuk közepes nagyságúakra. Külön edényben, forró zsíron kb.10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha a bors ízét jól érezzük.

Egy újabb edényben zsíron, egy rész rizst két rész vízzel, sóval ízesítve pároljunk meg.

Ha megpuhult, mindhárom anyagot felváltva egy kizsírozott tepsibe, vagy lábasba sorba rakjuk. A káposztával kezdjük, majd erre jön a hús, a húsra a rizs, majd újra káposzta,.....Ha már minden anyagot beleraktunk, dobálhatunk a tetejére füstölt kolbászkarikákat, és öntsük le az egészet fél liter tejföllel, fél liter édes tejjel, és az egészet olvasztott zsírral locsoljuk meg.

Ezután tegyük a lábast a sütőbe, fél óráig hagyjuk pirulni.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,013 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: