Abálni (lassú tűzön főzni) tesszük fel a következőket:
Tokapecsenye, tüdő, vese, szív nyelv csepleszháj , darabka vékony szalonna.
Ha megfőtt ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.
Egy disznó tüdős hurkájához 1/2 kg szépen megfőtt (de el nem főtt) rizst, 25 dkg nyers májat, 2 fej vöröshagymát apróra vágva és zsíron megdinsztelve használunk.
Összekeverjük a hozzávalókat, teszünk bele sót, borsot és egy pici szegfűszeget.
Ezután abból a vízből, melyben hurkának valókat abáltuk leszedünk 2 levesmerő kanálnyi zsíros részt, és a hurkának valóhoz öntjük.
Ha kész, bélbe töltjük - de nem szorosan, nehogy főzés közben kiszakadjon - végeit elkötjük.
Ha megtöltöttük, forró, de lassú tűzre tesszük főzni kb. 1/2 óráig. Utána hideg vízbe tesszük és ha kihűlt, deszkára sorba rakjuk.