Magyaros tüdős hurka


Magyaros tüdős hurka

Abálni (lassú tűzön főzni) tesszük fel a következőket:

Tokapecsenye, tüdő, vese, szív nyelv csepleszháj , darabka vékony szalonna.

Ha megfőtt ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.

Egy disznó tüdős hurkájához 1/2 kg szépen megfőtt (de el nem főtt) rizst, 25 dkg nyers májat, 2 fej vöröshagymát apróra vágva és zsíron megdinsztelve használunk.

Összekeverjük a hozzávalókat, teszünk bele sót, borsot és egy pici szegfűszeget.

Ezután abból a vízből, melyben hurkának valókat abáltuk leszedünk 2 levesmerő kanálnyi zsíros részt, és a hurkának valóhoz öntjük.

Ha kész, bélbe töltjük - de nem szorosan, nehogy főzés közben kiszakadjon - végeit elkötjük.

Ha megtöltöttük, forró, de lassú tűzre tesszük főzni kb. 1/2 óráig. Utána hideg vízbe tesszük és ha kihűlt, deszkára sorba rakjuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,543 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: