Finocchiona szalámi


Finocchiona szalámi

A finocchiona toszkán specialitás, édesköménnyel és borssal ízesített szalámi.

Legalább egy hónapig érlelni kell, azután vékonyra szeletelve fogyasztható. (A képen a tavalyi látható, az idei kóstolóval még legalább 2 hetet várni kell.)

Hozzávalók:

  • 4 kg sertéscomb
  • 1 kg zsírszalonna
  • 120 g tengeri só
  • 50 g frissen őrölt édeskömény mag
  • 50 g szemes, színes bors
  • 50 g frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

A húst és a zsírszalonnát késsel apró kockákra vágjuk (a húst fél-egy centisre, a zsírszalonnát apróbbra).

Zsírszalonnagabojszakonyhaja.blogspot.com

Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. február 22. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,923 Kategória: » Disznótor


   








Megjegyzések

Takács Éva
csütörtök, 2014. május 1. 12:25
Ez csupa zsír és egészségtelen !



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: