Kocsonya


Kocsonya

A disznó lábait, az orrát, fülét farkát és 0,5 kg bőrt forró vízben megáztatunk majd alaposan lekaparjuk. Fazékba rakjuk és annyi vizet töltünk rá, hogy az 2-3 ujjnyival ellepje a húst.

A vízbe sót teszünk és lassú tűzön forraljuk. A habot időnként leszedjük.

Amikor a hús félig puha, 2 szál megtisztított sárgarépát, 2 szál petrezselymet, 1 fej vöröshagymát, 5-6 cikk fokhagymát és 15-20 szem fekete borsot teszünk bele és tovább főzzük, míg a hús a csontokról lecsúszik.

Ekkor a húsokat kiszedjük, kicsontozzuk, tányérokba rendezzük.

A kocsonyalét újra tűzre tesszük, belerakunk 2 egész elkavart tojást, beletesszük a tojások megmosott, összetört héját is. Csendesen főzzük, míg a tojások összecsomósodnak. Ekkor levesszük a tűzről. Amikor a lé leülepedett, tiszta ruhán át a tányérokba rendezett húsra öntjük.

Hideg helyre tesszük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,858 Kategória: » Disznótor


   








Megjegyzések

Páles Éva Judith
szombat, 2013. november 9. 18:12
Elolvastam - jónak is látom - és finom!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: