A disznó lábait, az orrát, fülét farkát és 0,5 kg bőrt forró vízben megáztatunk majd alaposan lekaparjuk. Fazékba rakjuk és annyi vizet töltünk rá, hogy az 2-3 ujjnyival ellepje a húst.
A vízbe sót teszünk és lassú tűzön forraljuk. A habot időnként leszedjük.
Amikor a hús félig puha, 2 szál megtisztított sárgarépát, 2 szál petrezselymet, 1 fej vöröshagymát, 5-6 cikk fokhagymát és 15-20 szem fekete borsot teszünk bele és tovább főzzük, míg a hús a csontokról lecsúszik.
Ekkor a húsokat kiszedjük, kicsontozzuk, tányérokba rendezzük.
A kocsonyalét újra tűzre tesszük, belerakunk 2 egész elkavart tojást, beletesszük a tojások megmosott, összetört héját is. Csendesen főzzük, míg a tojások összecsomósodnak. Ekkor levesszük a tűzről. Amikor a lé leülepedett, tiszta ruhán át a tányérokba rendezett húsra öntjük.
Hideg helyre tesszük.