Sertés oldalast megfelelő nagyságúakra daraboljuk, megmossuk. Ízesítjük sóval és köménymaggal, egész fej fokhagymával, egész fej cikkekre darabolt vöröshagymával.
Zsirt teszünk a tepsi aljára és pici vizet is öntünk hozzá. Beletesszük a fűszerezett oldalast a zöldségekkel és a sütőbe helyezzük.
Mikor a zsír már megolvadt meglocsoljuk az oldalas darabokat. Ezt a műveletet a sütés folyamán többször ismételgetjük.
A párolt káposztához a lila káposztát felszeleteljük, megmossuk.
Zsírban megfonnyasztunk egy fej vöröshagymát, a vékony laskára vágott káposztát beletesszük. Megsózzuk, kevés őrölt köménymaggal megszórjuk, ecettel megöntözzük, és lefedve puhára pároljuk. Friss káposzta esetén nem kell rá viz, megpuhul a saját levében.
A párolás vége felé ízlés szerint pici cukorral megszórjuk, és kb. még öt percig főzzük.