Sült oldalas párolt káposztával


Sült oldalas párolt káposztával

Sertés oldalast megfelelő nagyságúakra daraboljuk, megmossuk. Ízesítjük sóval és köménymaggal, egész fej fokhagymával, egész fej cikkekre darabolt vöröshagymával.

Zsirt teszünk a tepsi aljára és pici vizet is öntünk hozzá. Beletesszük a fűszerezett oldalast a zöldségekkel és a sütőbe helyezzük.

Mikor a zsír már megolvadt meglocsoljuk az oldalas darabokat. Ezt a műveletet a sütés folyamán többször ismételgetjük.

A párolt káposztához a lila káposztát felszeleteljük, megmossuk.

Zsírban megfonnyasztunk egy fej vöröshagymát, a vékony laskára vágott káposztát beletesszük. Megsózzuk, kevés őrölt köménymaggal megszórjuk, ecettel megöntözzük, és lefedve puhára pároljuk. Friss káposzta esetén nem kell rá viz, megpuhul a saját levében.

A párolás vége felé ízlés szerint pici cukorral megszórjuk, és kb. még öt percig főzzük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,476 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: