Friss vegyeskolbász


Friss vegyeskolbász

Minden kilóhoz 40 deka növendékhúst (marha) és 60 deka disznóhúst használunk. A növendékhúst kétszer, a disznóhúst egyszer daráljuk át, közepes (4-5-ös) rostán. Minden kiló húshoz 1,5 gramm törött borsot és 1,2 gramm zúzott fokhagymát számítva ízesítjük a darálékot, amelyet 2 deka sóval együtt eldolgozunk.

A töltésnél 20-25 cm hosszú párokat készítünk. Ezeket 5-6 órán át hűvös és szellős helyen szikkasztjuk. Kisütve fogyasztjuk. Üvegben, zsírban tárolható.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,308 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: