Virsli


Virsli

Aki tud juh- vagy báránybelet szerezni az bármikor igen ízletes házi virslit készíthet.

1 kiló, inaktól és hártyáktól megtisztított sovány és kövér (tehát vegyes) sertéshúst 2-es lyukú rostán át kétszer ledarálunk és jól összedagasztjuk. Ekkor 2,5 deka sót és ugyanannyi édes paprikaport keverünk hozzá, kevés borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A húst a fűszerrel is jól eldolgozzuk, majd vékony juhbélbe töltve 12-15 cm hosszú darabokra pározzuk.

Szikkasztjuk, enyhén füstöljük és 70-75 fok hőmérsékletű vízben 10-15 percig főzzük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,731 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: