Rizses hurka


Rizses hurka

3 kiló hurkához 45 deka lépet, 75 deka szívet, 1,20 kiló tüdőt, 40 deka tokát, 10 deka bőrkét és 10 deka rizst használunk.

A belső részeket, a bőrkét és a tokát megabáljuk, és közepes lyukbőségű tárcsán ledaráljuk. A rizst megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük és a darálékhoz keverjük 15 deka apróra vágott pirított hagymával, 4,5 gramm törött borssal, kevés szegfűszeggel és szegfűborssal együtt. Sót ízlés szerint teszünk hozzá.

A darálékot ha megtehetjük vastagbélbe töltjük, és nem fővő vízben, megszurkálva 40-45 percig abáljuk. Hideg vízben lehűtjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,178 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: