Tüdős hurka


Tüdős hurka

A tüdőt, szívet és a lépet megfőzzük, a hártyákat leszedjük és a tüdőt a hörgőkről letépjük majd ledaráljuk. Egy darab kiáztatott fodorhájat megabálunk, amikor kihűlt ezt is ledaráljuk, és egy kevés zsíros lével a tüdőhöz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverünk 1 apróra vágott és megpárolt hagymát, egy csészényi főtt rizst, egy kevés nyers reszelt hagymát. Összedolgozzuk, bélbe töltjük.

A hurkákat fővő vízbe tesszük, s ebben 20 percig abáljuk. Ezután hideg vízbe szedjük ki, majd deszkalapon szikkasztjuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,315 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: