Házi véres hurka


Házi véres hurka

3 kiló hurkához 1,20 kiló tokát, 90 deka bőrt és 90 deka nyers vért teszünk.

A tokát apró fél centiméteres kockákra aprítjuk és szűrőben 10-15 percig forró vízben tatjuk. 15 deka hagymát és a bőrkét együtt megfőzzük és 4 mm lyukbőségű rostán átdaráljuk. Az egészet összekeverjük a vérrel és a következő fűszerekkel: 3 gramm törött bors, 3 gramm pirospaprika, 1 gramm törött szegfűbors, 6 deka só. A keveréket bélbe töltjük. Töltés után az elkötözött darabokat 40 C fokos meleg vízbe tesszük. Ezután a a hurkákat megszurkáljuk és 80 C forró vízben 1-1 1/2 órát főzzük.

Hideg vízben hűtjük, majd szikkasztjuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,701 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: