Köményes füstölt véres


Köményes füstölt véres

3 kiló hurkához 1,20 kiló vért, 60 deka tokaszalonnát, 90 deka bőrkét és 30 deka húst használunk. A húst és a megmosott bőrkét megfőzzük és 3-as rostán ledaráljuk. A tokaszalonnát apró kockára vágjuk, a kockákat szűrőben leforrázzuk és az egészet összekeverjük a nyers vérrel. Közben a masszát fűszerezzük is. Minden kiló darálékba 2 deka sót, 2 gramm törött borsot, 2 gramm tört köménymagot és egy nagyon kevés szegfűszeget teszünk.

A keveréket bélbe töltjük, és a darabok két végét patkó alakúra összehúzzuk. A hurkákat megszúrkáljuk, és 1 órán át 80-85 C fokos vízben abáljuk. Miután kihűltek 12 órát hideg füstön füstöljük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,813 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: