Húsos, rizses májas


Húsos, rizses májas

A májat, szívet, tüdőt és kb. 1 kiló húst (disznó vágás esetén hulladékhúst) megfőzünk. Miközben a hús fő, 3-4 fej apróra vágott hagymát zsírban megpárolunk, és megfőzünk 3 kanálnyi rizst is.

Amikor a húsfélék megpuhultak, az egészet ledaráljuk, hozzáadjuk a rizst és a hagymát, majd törött borssal, sóval ízesítve alaposan összekeverjük. A keveréket lazán betöltjük az előkészített belekbe, amelyeket megfelelő hosszúságú darabokra elkötünk.

A hurkákat lassú tűzön 40-50 percig főzzük, miközben többször megszurkáljuk őket, hogy szét ne repedjenek.

Ha akarjuk, fel is füstölhetjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,328 Kategória: » Disznótor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: